Mobile SDK

Zendesk Mobile SDK: ook de mobiele gebruiker heeft recht op gebruiksgemak

Dankzij Zendesks Mobile SDK hoef je voor mobiel geen totaal nieuw platform op te bouwen: een gerichte integratie met de bestaande omgeving volstaat om je klant ook onderweg volwaardig te ondersteunen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

In een wereld waarin onze digitale transacties voor het overgrote deel via mobiele toestellen verlopen, is het niet meer dan logisch dat ook de klantenondersteuning overal even vlot verloopt, zowel thuis of op kantoor als onderweg. Dankzij Zendesks Mobile SDK hoef je hiervoor geen totaal nieuw platform op te bouwen: een gerichte integratie met de bestaande omgeving volstaat om je klant ook onderweg volwaardig te ondersteunen. Wij hebben het uitgetest bij onze klant Q8, tot grote tevredenheid – van onszelf en de klant.

Een bovengemiddelde adoptie
Hebben ook Q8’s klanten de weg naar deze app gevonden? Oordeel zelf maar: amper twee maanden nadat de app, Q8 Smiles, was gelanceerd, maakt al een derde van de klanten gebruik van deze app voor alle mogelijke types transacties. Dit varieert van het aanvragen van een pomp aan het tankstation – vanuit je auto als je wil – tot een live chat met een chatbot over het getrouwheidsprogramma. Het volstaat om eenmaal een account aan te maken op je app en deze te koppelen aan je tankkaart, om voortaan alles vanuit deze app te beheren.

Geen “druk op 1 voor Nederlands” meer
Het grote succes van de app bij de klanten heeft twee grote verklaringen. Ten eerste is de mobiele omgeving die met Zendesk Mobile SDK wordt gebouwd even gebruiksvriendelijk als de traditionele desktop-versie. Minder evident dan het lijkt, gezien de kleinere schermen waarop je je informatie kwijt kan. Ten tweede heeft de klant al snel leren waarderen dat je niet meer de app moet verlaten voor welke transactie ook: alles kan binnen dezelfde omgeving gebeuren. Bovendien, doordat de app gekoppeld wordt aan de Q8-getrouwheidskaart, hoef je niet – zoals bij andere vergelijkbare apps – telkens allerlei informatie in te voeren om jezelf te identificeren. Geen “druk op 1 voor Nederlands” als je met je smartphone de Q8 helpdesk probeert te contacteren!

Supportmedewerkers behouden de controle 
Ook de Q8-supportmedewerkers zijn erg opgezet met de mobiele extensie aan hun Zendesk-omgeving, die mede dankzij de begeleiding van Premium Plus tot stand is gekomen. Alle informatie die ze op de traditionele helpdesk-pagina’s toevoegen of updaten, wordt automatisch ook aangepast in de mobiele versie. De helpdesk agents hebben ook controle over wat ze de klant willen aanbieden. Willen ze starten zonder chatbot, en na enkele maanden de mobiele chatbot toch activeren? Dan hoeven ze gewoon de knop van Off naar On te schakelen, en klaar is helpdeskmedewerker Kees! Alle functionaliteit is standaard beschikbaar, het is slechts een kwestie van activeren.

Zo heeft Zendesk met zijn Mobile SDK een mobiele extensie gebouwd met hetzelfde gebruiksgemak voor ontwikkelaar, helpdeskmedewerker en eindgebruiker als wat we in de ‘klassieke” omgeving hebben leren waarderen. 


Meer weten?
👉🏻 Hoe dat technisch allemaal in elkaar zit? Daar lees je meer over in deze pagina’s. Of je belt/mailt/chat gewoon met ons, en we vertellen je er graag over!